Τρείς νεκροί σε επίθεση με ρουκέτα εναντίον στρατοπέδου του ΟΗΕ στο Μάλι

Δύο στρατιώτες του ΟΗΕ από τη Γουινέα και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σήμερα και δεκατέσσερις τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα που πραγματοποιήθηκε εναντίον στρατοπέδου της Αποστολής του ΟΗΕ στο Μαλί (Minusma) στο Κιντάλ, στη βορειοανατολική χώρα, ανακοίνωσαν η αποστολή και τοπικός αξιωματούχος.

“Το στρατόπεδό μας στο Κιντάλ δέχθηκε επίθεση νωρίς σήμερα το πρωί από τρομοκράτες. Χρησιμοποίησαν ρουκέτες”, που σκότωσαν “δύο κυανόκρανους από τη Γουινέα” και έναν “πολίτη που μετείχε στην αποστολή με σύμβαση έργου”, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ και επιβεβαίωσε τοπική πηγή.

Άλλη πηγή του ΟΗΕ έκανε λόγο για “δεκατέσσερις τραυματίες” εκ των οποίων τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. “Ένας τραυματίστηκε στην κοιλιά, οι άλλοι δύο στα πόδια”.

Οι δράστες της επίθεσης αυτής “είναι εχθροί της ειρήνης”, δήλωσε δημοτικός σύμβουλος στο Κιντάλ.

Η Minusma είναι η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ η οποία έχει τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες μετά τη Σομαλία το 1993-1995, αναλογικά με τον αριθμό των στρατιωτών που μετέχουν σε αυτές.

Το βόρειο Μαλί έπεσε την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2012 στα χέρια τζιχαντιστικών οργανώσεων που διατηρούν σχέσεις με την Αλ Κάιντα, έπειτα από μεγάλη ήττα του στρατού.

Οι τζιχαντιστές διασκορπίστηκαν στη χώρα και έχουν εκδιωχθεί σε μεγάλο βαθμό από πολλές περιοχές μετά την έναρξη τον Ιανουάριο του 2013, με πρωτοβουλία της Γαλλίας, διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης η οποία συνεχίζεται. Ωστόσο ολόκληρες περιοχές διαφεύγουν από τον έλεγχο των στρατιωτικών δυνάμεων του Μαλί και ξένων χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τα Σκόπια φτιάχνουν μεταλλικό φράκτη στα σύνορα με την Ελλάδα

25 υπέροχα τοπία που μοιάζουν με ζωγραφιά αλλά είναι πραγματικά – ΦΩΤΟ

Το προσφυγικό “ανέστησε” τους ευρωσκεπτικιστές στη Γερμανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ