Οθόνη για γάντια υπόσχεται η Apple

Όπως κάθε χειμώνα, όταν πιάσουν τα κρύα, η χρήση των γαντιών είναι επιτακτική. Ωστόσο τα γάντια είναι ένα εμπόδιο καθώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οθόνη αφής του iPhone και άλλων smartphones. Σύμφωνα όμως με μια νέα πατέντα, οι κάτοχοι μελλοντικών iPhone δεν θα αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Η νέα αυτή πατέντα που δημοσιεύτηκε στο U.S. Patent and Trademark Office, αποκαλύπτει ότι η Apple εργάζεται στο να κάνει την οθόνη του iPhone συμβατή για χρήση με γάντια. Η πατέντα αυτή, με την ονομασία «Glove Touch Detection», περιγράφει το πως μπορεί η οθόνη να αναγνωρίσει ένα άγγιγμα μέσω κάποιων ενδιάμεσων εμποδίων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται στο μέλλον να βγάλεις τα γάντια σου για να απαντήσεις σε μια κλήση/SMS ή να αγοράσεις ειδικά γάντια για αυτό τον σκοπό. Επιπλέον θα μπορείς να χρησιμοποιείς την οθόνη ακόμη και αν φοράς για παράδειγμα έναν επίδεσμο στα δάχτυλά σου.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, η Apple δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα εισάγει τέτοια τεχνολογία, καθώς μπορούμε να πούμε ότι ίσως έχει καθυστερήσει κιόλας. Ανταγωνιστές προσφέρουν ήδη αυτό το feature που επιτρέπει την χρήση της οθόνης ενώ φοράς γάντια. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε αυτή την τεχνολογία αρκετά σύντομα από την Apple.

 

Διαβάστε επίσης:

“Φάντασμα” ή… μοντάζ; – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ