• Ύποπτο δέμα με σκόνη στο Μεγάλο τέμενος των Βρυξελλών - Αποκλείστηκε η περιοχή - ΦΩΤΟ

  6:05 μμ, Πέμπτη 26 Νοε 2015 6:05 μμ, Πέμπτη 26 Νοε 2015

  Η πρόσβαση στο Μεγάλο τέμενος των Βρυξελλών αποκλείστηκε και μια περίμετρος ασφαλείας ορίστηκε στην περιοχή γύρω από το κτίσμα μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος που εμπεριείχε σκόνη, ενώ 11 άνθρωποι χρειάστηκε να απολυμανθούν για προληπτικούς λόγους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

  «Ένα δέμα εντοπίστηκε στην είσοδο του τεμένους, εντός του οποίου βρίσκονταν πολλοί φάκελοι που περιείχαν μια λευκή σκόνη» δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστών που επιχειρούν επί τόπου, η πυραγός Αν Βίμπιν.

  «Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα πρόληψης που θα εφαρμόζαμε στην περίπτωση που επρόκειτο για άνθρακα, όμως πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο» υπογράμμισε η ίδια.

  Άνθρακας, κάποιου είδους χημικό προϊόν, κάποιου είδους εκρηκτική ύλη; Καμιά υπόθεση δε μπορεί να αποκλειστεί στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, καθώς οι Βρυξέλλες έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από το Σάββατο, λόγω των απειλών τρομοκρατικών επιθέσεων.

  Δύο δωμάτια του τεμένους σφραγίστηκαν και 11 άνθρωποι απολυμάνθηκαν για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για 9 πιστούς και 2 αστυνομικούς, που ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στον ναό. Διακομίστηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

  «Οι φάκελοι θα μεταφερθούν σε ένα ειδικό δοχείο σε εργαστήριο για να γίνουν αναλύσεις» είπε από την πλευρά του ο Κριστιάν ντε Κονίκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, σύμφωνα με τον οποίο επρόκειτο για 12 φακέλους.

  Οι αναλύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα τουλάχιστον 6 ωρών, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η αστυνομία ωστόσο επισημαίνει ότι ενδέχεται να χρειαστούν δύο ή τρεις ημέρες για τα τελικά αποτελέσματα.

  Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το δέμα δεν περιέχει κάποια ραδιενεργή ουσία.

  Και άλλα τεμένη στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών έχουν βρεθεί στο στόχαστρο απειλών τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το Ατανταμούν στο Μόλενμπεκ Σεν Ζαν, που δέχθηκε στις αρχές της εβδομάδας απειλητικά μηνύματα εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας, με την υπογραφή «το Χριστιανικό Κράτος».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα