Sueddeutsche: Η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα ενάντια στη φοροδιαφυγή

Στο ζήτημα των χιλιάδων δεδομένων με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία που απέστειλαν οι φορολογικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται σήμερα η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου υπό τον τίτλο: «Η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία βοηθά την Ελλάδα».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς είναι ο πιο σκληρός “εφοριακός”. Ο σοσιαλδημοκράτης δεν χάνει ευκαιρία να αγοράζει CD στα οποία καταγράφονται «μαύροι» λογαριασμοί. Ενίοτε τα έβαζε και με τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού οι οποίες καθιστούν ή καθιστούσαν δυνατή τη φοροδιαφυγή με τους λογαριασμούς αυτούς. Πλέον ο Βάλτερ Μπόργιανς προχωρά ένα βήμα παραπέρα και τροφοδοτεί την Ελλάδα με δεδομένα προσώπων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες φοροδιαφυγής.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών στο Ντίσελντορφ, εστάλησαν περισσότερα από 10.000 δεδομένα για τον έλεγχο πιθανών φοροφυγάδων. Πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων στην Ελβετία. Εκτιμάται ότι στους εν λόγω λογαριασμούς είχαν κατατεθεί την τελευταία δεκαετία περίπου τέσσερα δισεκ. ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών ενδεχομένως να είναι μαύρα».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Αλεξιάδης: Υπάρχουν 6.000 offshore που είναι αξιοποιήσιμες ελεγκτικά

Στάση πληρωμών για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ