Τις φρικιαστικές στιγμές στο Μπατακλάν περιγράφουν οι Eagles Of Death Metal – ΒΙΝΤΕΟ

Τις δραματικές στιγμές που βίωσαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν και τη φρίκη του τετ-α-τετ με τους τζιχαντιστές περιγράφουν τα μέλη του συγκροτήματος Eagles of Death Metal, που εκείνη την ώρα έδιναν συναυλία στον χώρο του θεάτρου, στο Παρίσι.

Όλοι οι μουσικοί που βρίσκονταν επί σκηνής επέζησαν ωστόσο ένας συνεργάτης τους, ο Βρετανός Nick Alexander, σκοτώθηκε από τα πυρά των τρομοκρατών.

Μιλώντας στο Vice για τον θάνατό του, ο τραγουδιστής Jesse Hughes, αποκάλυψε πως ο 36χρονος Alexander παρέμεινε σιωπηλός παρά τα τραύματά του προκειμένου να προστατεύσει τους φίλους του από τους ενόπλους.

Συγκρατώντας με κόπο τα δάκρυά του, ανέφερε για το περιστατικό: «Σκέφτομαι τον Nick που προστάτεψε έναν φίλο του. Έμεινε σιωπηλός και δεν κάλεσε κανέναν να τον βοηθήσει μέχρι που πέθανε από αιμορραγία, επειδή δεν ήθελε να χτυπήσει κανένας άλλος».

Όπως περιέγραψε ο Hughes: «Πολλοί κρύφτηκαν στο καμαρίνι μας. Οι ένοπλοι μπήκαν στο δωμάτιο και τους σκότωσαν όλους εκτός από ένα παιδί που είχε κρυφτεί κάτω από το δερμάτινο μπουφάν μου», αφηγήθηκε. «Υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν τους πεθαμένους και ήταν τρομοκρατημένοι. Ένας λόγος για τον οποίο σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι είναι επειδή δεν άφηναν πίσω τους φίλους τους. Τόσοι άνθρωποι μπήκαν μπροστά…»

Τα μέλη της μπάντας εξήγησαν πώς κατάφεραν να αποδράσουν από τη σφαγή. Ο Hughes είπε πως έτρεξε προς το πίσω μέρος του συναυλιακού χώρου αναζητώντας τη σύντροφό του Tuesday Cross.

«Δεν την είδα στα παρασκήνια οπότε έτρεξα στο καμαρίνι, άνοιξα την πόρτα και δεν ήταν εκεί. Μετά άνοιξα την πόρτα προς το φουαγιέ και είδα τον ένοπλο. Έστρεψε το όπλο του εναντίον μου αλλά η σφαίρα βρήκε την πόρτα, ενώ άκουγα κόσμο να έρχεται πίσω μου. Και άρχισα να λέω “όχι όχι όχι μην έρχεστε εδώ”. Φτάσαμε στην έξοδο χωρίς να έχω βρει την Tuesday».

Τελικά ο Hughes και η Tuesday ξαναβρέθηκαν έξω από το Μπατακλάν και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα μαζί με εκατοντάδες θαυμαστές, εκ των οποίων πολλοί ήταν τραυματισμένοι και αιμορραγούσαν.

Την ίδια ώρα ο μπασίστας Matt McJunkins βρισκόταν παγιδευμένος μέσα στο Μπατακλάν καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης, μέχρι που η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο και σκότωσε τον έναν ένοπλο πριν οι άλλοι δύο τιναχτούν στον αέρα.

«Όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί πέταξα κάτω το μπάσο μου και κρύφτηκα για μια στιγμή πίσω από τις κουρτίνες. Ο κόσμος έτρεχε να ανέβει στη σκηνή. Ήταν εκεί και ο Steve, ο tour manager. Κάναμε την ίδια σκέψη: δεν υπάρχει έξοδος», περιγράφει.

«Όλοι έτρεχαν προς ένα δωμάτιο, έπρεπε να αποφασίσω αν θα διασχίσω τη σκηνή ή εάν θα πάω κι εγώ στο δωμάτιο ελπίζοντας για το καλύτερο. Πλήθος ανθρώπων βοηθούσε ο ένας τον άλλο, υπήρχαν άνθρωποι χτυπημένοι που αιμορραγούσαν. Άρχισαν να βάζουν καρέκλες για να μπλοκάρουν την πόρτα. Κρατήσαμε ένα μπουκάλι σαμπάνιας που κάποιος είχε αφήσει για να το χρησιμοποιήσουμε ως όπλο, αν χρειαζόταν. Ήταν το μόνο που είχαμε. Μια γυναίκα μπροστά μου είχε χτυπηθεί στο πάνω μέρος του ποδιού κι αιμορραγούσε. Ένας άνδρας την κρατούσε και πίεζε το τραύμα της, ένας φίλος της έκανε το ίδιο. Το αίμα της έτρεχε στο πάτωμα. Κάλυπτε τα παπούτσια μας, άρχισε να κυλά στα σκαλιά. Φοβόμασταν πως κάποιος θα το έβλεπε και θα ερχόταν και για μας».

Ο McJunkins και το κοινό έμειναν παγιδευμένοι εκεί για περίπου τρεις ώρες, μέχρι που οι αρχές σταμάτησαν την επίθεση.

Παρότι το συγκρότημα «φοβάται» κι άλλες επιθέσεις, ο Hughes λέει πως θέλει να επιστρέψουν στο Παρίσι και να είναι η πρώτη μπάντα που θα παίξει στο Μπατακλάν μόλις ο χώρος ανοίξει και πάλι.

«Ανυπομονώ να γυρίσω στο Παρίσι, να παίξω. Θέλω να είμαστε η πρώτη μπάντα που θα παίξουμε όταν ξανανοίξει. Επειδή ήμουν εκεί όταν επικράτησε σιωπή. Οι φίλοι μας ήρθαν να ακούσουν rock ‘n’ roll και πέθαναν. Εγώ θα επιστρέψω εκεί και θα ζήσω», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Σε λίστα υπόπτων οι τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι ένα μήνα πριν τις επιθέσεις

Ο “εγκέφαλος” των επιθέσεων στο Παρίσι είχε στόχο τον Ολάντ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Αρχές απέτρεψαν νέο μακελειό στη Γαλλία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ