Ολάντ και Μέρκελ τίμησαν τα θύματα του Παρισιού – ΦΩΤΟ

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετέβησαν μαζί λίγο μετά τις 20.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των 130 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Αφού περπάτησαν στον χώρο ενώπιον του μνημείου στο κέντρο της πλατείας όπου οι πολίτες έχουν αφήσει κεριά, μηνύματα και λουλούδια για τα θύματα της τρομοκρατίας, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για αρκετή ώρα.

Αυτή η πλατεία, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις περιοχές που διαπράχθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα, έχει μετατραπεί σε χώρο όπου χιλιάδες Παριζιάνοι συνηθίζουν να αποτίνουν φόρο τιμής από τον Ιανουάριο και τις πρώτες επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον της Γαλλίας με 17 νεκρούς. 

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα εξετάσει τρόπους με τους οποίους η χώρα της θα μπορούσε να προσφέρει περαιτέρω υποστήριξη στη Γαλλία στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, στον απόηχο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου που διέπραξαν ισλαμιστές στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι.

«Όταν ο Γάλλος πρόεδρος μου ζητάει να σκεφθώ τι επιπλέον μπορούμε να κάνουμε, τότε είναι καθήκον μας να συλλογιστούμε επ’ αυτού και επίσης να αντιδράσουμε πολύ σύντομα εδώ» τόνισε η Μέρκελ σε μια κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος Ολάντ προέτρεψε τη Γερμανία να δεσμευτεί περισσότερο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, όπου γαλλικά μαχητικά βομβαρδίζουν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης, αν και επισήμανε ότι κατανοεί τους δισταγμούς του Βερολίνου να εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό. 

 

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ