Έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

Έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος) «κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας, μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού.

Το ΝΑΤΟ «παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο, σύμφωνα με την Άγκυρα, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, δήλωσε νωρίτερα αξιωματούχος στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«ΤΟ ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το σοβαρότερο συμβάν από την στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία.

Στις 5 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ζητήσει από τη Ρωσία “να σεβαστεί πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ και να αποφύγει μία κλιμάκωση της έντασης με την Ατλαντική Συμμαχία”.

«Στη Συρία, παρακολουθούμε μια ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δρασ��ηριοτήτων», είχε δηλώσει ο ίδιος τρεις ημέρες αργότερα, στις 8 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ Ντοκουμέντο με τον Ρώσο πιλότο μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ