Κόντρα Ρωσίας – Τουρκίας για την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που σύμφωνα με την Άγκυρα παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο στα τουρκοσυριακά σύνορα κατέρριψε η Τουρκία, μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ στην τουρκική πρωτεύουσα.

Δέκα προειδοποιήσεις μέσα σε πέντε λεπτά έλαβε το ρωσικό μαχητικό

Αυτή την ώρα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα αναζητούν τους πιλότους του μαχητικού Su-24 όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ένας από τους πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία. Οι ανταρτικές δυνάμεις της περιοχής αναζητούν και τον δεύτερο πιλότο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Ρωσικό το μαχητικό που κατέρριψαν οι Τούρκοι – Πετούσε στον συριακό FIR λένε οι Ρώσοι

Η ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων

Σε ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται ότι το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su 24, στις 09.20 το πρωί, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που κάνει λόγο για δέκα προειδοποιήσεις, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στις 09.24 από δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F 16, στην περιοχή Γιαγιλάνταγ της Αντιόχειας, με βάση τους κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πάντως το επιτελείο αναφέρεται σε «άγνωστης εθνικότητας αεροσκάφος».

Καρέ - καρέ η κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16

Πρόκειται για σημείο των συνόρων που βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου κατοικούν Τουρκομάνοι. Η Άγκυρα εδώ και μέρες διαμαρτύρεται για τον βομβαρδισμό της περιοχής από ρωσικά μαχητικά.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της τουρκικής προεδρίας της δημοκρατίας αναφέρονται σε ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su 24.

Αύριο πρόκειται να αρχίσουν οι επαφές Λαβρόφ, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έλθει απόψε το βράδυ στην Τουρκία. Βασικό θέμα της ατζέντας είναι οι εξελίξεις στη Συρία.

Καρέ – καρέ η κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16

Δείτε καρέ – καρέ την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τα τουρκικά F-16

 

Η στιγμή που οι πιλότοι πέφτουν με τα αλεξίπτωτα μετά από την κατάρριψη – ΒΙΝΤΕΟ

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το Habertürk TV δείχνουν δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

 

CNN Turk: Νεκρός ο ένας πιλότος του ρωσικού μαχητικού

Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη στην περιοχή της συρο-τουρκικής μεθορίου είναι νεκρός, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Ο δεύτερος πιλότος βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.

Βίντεο το οποίο εστάλη από συριακή αντικαθεστωτική ανταρτική οργάνωση στο πρακτορείο Reuters εμφανίζει έναν Ρώσο πιλότο ακίνητο στο έδαφος, ενώ αξιωματούχος της οργάνωσης δηλώνει ότι είναι νεκρός.

 

Διαβάστε επίσης:

Δέκα προειδοποιήσεις μέσα σε πέντε λεπτά έλαβε το ρωσικό μαχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ