“Βέλγος” τζιχαντιστής καλεί σε νέες επιθέσεις

Ένας μαχητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που συστήνεται ως Βέλγος προέτρεψε τους «αδελφούς» του στο εξωτερικό να ακολουθήσουν το παράδειγμα των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι –τους οποίους εξήρε διότι προκάλεσαν χάος στη Γαλλία– σε ένα βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Απευθύνω ένα μήνυμα στα αδέλφια μου που έχουν μείνει πίσω: αδελφοί μου, να φοβάστε τον Αλλάχ και να ακολουθήσετε το παράδειγμα των αδελφών εκείνων που έφεραν τα πάνω κάτω στη Γαλλία σε διάστημα λίγων ωρών» είπε ο μαχητής μιλώντας στα γαλλικά.

Ο ίδιος συστήθηκε με το πολεμικό του όνομα «Άμπου Κατάντα αλ Μπελζίκι» (ο Βέλγος), ενώ προσέθεσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι έκαναν εκατομμύρια ανθρώπους να κλάψουν αλλά έφεραν χαρά στους «πιστούς».

Στο βίντεο ο άνδρας αυτό έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με ένα λευκό μαντήλι και στέκεται μπροστά από άλλους κουκουλοφόρους μαχητές που κρατάνε αυτόματα όπλα. Το σήμα που διακρίνεται στο βίντεο δείχνει ότι μαγνητοσκοπήθηκε στην ανατολική Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει την επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ που συνορεύει με το Ιράκ.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό το οποίο μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους τζιχαντιστών εμφανίζονται επίσης Τατζίκοι και Αλγερινοί μαχητές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις επιθέσεις στο Παρίσι. 

 

Διαβάστε επίσης

Δείτε πόσο πούλησε το βίντεο με τη στιγμή του μακελειού στο Παρίσι

Με πόλη φάντασμα συνεχίζουν να μοιάζουν οι Βρυξέλλες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ