Τζιχαντιστές με… μισθό

Ο περασμένος Ιανουάριος δεν ήταν ένας κακός μήνας για τους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης « Ισλαμικό Κράτος » στην επαρχία του Ντέιρ αλ-Ζορ στην ανατολική Συρία – τουλάχιστον από οικονομική άποψη . Τα συνολικά έσοδα των 8,5 εκατομμυρίων $ αντισταθμίστηκαν από τις δαπάνες ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Σχεδόν το ήμισυ των εσόδων προήλθε από “κατασχέσεις ” στην περιοχή  και από την επιχειρηματική εκμετάλλευση του πετρελαίου . Από τις δαπάνες τα δύο τρίτα αντιπροσώπευαν στρατιωτικούς σκοπούς και τα έξοδα προσωπικού .Έτσι όπως τουλάχιστον ανέφερε σε σχετικό έγγραφο του ο Ααρον Τσέλιν ο οποίος εξειδικεύεται στη μελέτη των τρομοκρατικών οργανώσεων και δη των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα τώρα με με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται πηγές της γερμανικής κυβέρνησης οι τζιχαντιστές στρατολογούν νέα μέλη από τη Συρία και το Ιράκ χρησιμοποιώντας ως κίνητρο χρηματικά ποσά που σε ορισμένους φαντάζουν υπέρογκα.

Οι τζιχαντιστές απευθύνονται σε  για φτωχά παιδιά και τους υπόσχονται 200 δολάρια τον μήνα ποσό που είναι αρκετό για να τα πείσουν να υπηρετήσουν τους σκοπούς .Οι αμοιβές που δίνει το Ισλαμικό Κράτος στα παιδιά αυτά, που έχουν εκπαιδευτεί από τους τζιχαντιστές να σκοτώνουν, ξεκινούν από 150 δολάρια το μήνα και φθάνουν τα 250. Όσον αφορά τον μισθό ενός «απλού» τζιχαντιστής αυτός ανέρχεται στα 500 δολάρια μήνα, ενώ ο μισθός όσων ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους ανέρχεται σε 1.000 δολάρια ενώ με 3.000 δολάρια αμείβονται οι διοικητές.

 

Πηγές: bild.de

            faz.net

 Διαβάστε επίσης:

Παρουσία στρατιωτών οι γάμοι στις Βρυξέλλες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ