Η 19χρονη γλίτωσε από το Μπατακλάν με μία σφαίρα στο πόδι – ΒΙΝΤΕΟ

Από θαύμα βγήκε ζωντανή από τη συναυλία των «Eagles of Death Metal» στο Μπατακλάν η Έμμα Πάρκισον, η οποία χτυπήθηκε από τα πυρά των τζιχαντιστών.

Η 19χρονη από την Αυστραλία περιγράφει τις τραγικές στιγμές που έζησε το μοιραίο βράδυ της επίθεσης στο Παρίσι, όταν 89 νέοι άνθρωποι γύρω της, έχασαν τη ζωή τους, στην εκπομπή του Channel Nine «60 Minutes»,

Όπως η ίδια είπε, βρισκόταν περίπου τρεις σειρές μακριά από την σκηνή όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για κάποιου είδους «βεγγαλικά», αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα και χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε, έπεσε στο πάτωμα.

«Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησα να πέσω στο έδαφος», ανέφερε, εξηγώντας ότι όταν ξάπλωσε στο πάτωμα, έβαλε ασυναίσθητα το κεφάλι της κάτω από τα χέρια ενός άντρα, ο οποίος βρισκόταν δίπλα της.

Η Πάρκισον τόνισε επίσης ότι η ίδια, αλλά και πολλοί ακόμη άνθρωποι, σώθηκαν χάρη σε έναν άντρα που φώναξε σε όλους να τρέξουν να σωθούν.

«Δεν ξέρω αν θα ζούσα αν δεν ήταν εκείνος ο άνθρωπος. Όλοι άρχισαν να τρέχουν», ωστόσο όπως είπε, ήταν δύσκολο να βρει κανείς τον δρόμο του, εξαιτίας του ότι υπήρχε συνωστισμός. Η 19χρονη προσπάθησε να διαφύγει. Οι δράστες την πυροβόλησαν και μια σφαίρα καρφώθηκε στον μηρό της. Όπως η ίδια περιγράφει, δεν πόνεσε πολύ ενώ η σκέψη ότι πρέπει να επιβιώσει την έκανε να μην το βάλει κάτω. Εκείνο που θυμάται με τρόμο, είναι το γεγονός ότι όλοι γύρω της ήταν καλυμμένοι με αίμα.

Η Έμμα βγήκε στο δρόμο μαζί με άλλα δέκα άτομα και μπήκαν σε ένα σπίτι για να ζητήσουν βοήθεια. Εκεί περίμεναν για περίπου δύο ώρες, μέχρι να τελειώσει ο τρόμος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Νέες απειλές των τζιχαντιστών: “Το Παρίσι γκρεμίστηκε” – ΒΙΝΤΕΟ 

Αυτός είναι ο τρίτος καμικάζι του Stade de France – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ