Ο Σταινμάιερ περιγράφει τις αντιδράσεις του Ολάντ όταν έμαθε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Τις αγωνιώδεις στιγμές που πέρασε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο Σταντ ντε Φρανς όταν ενημερώθηκαν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, περιέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ στην Κυριακάτικη Bild.

«Ο Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, αλλά ταυτόχρονα πολύ συγκεντρωμένος και αποφασιστικός, πληροφορούμενος την έκταση της σφαγής που βρισκόταν σε εξέλιξη» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «όταν οι δύο άνδρες, οι οποίοι παρακολουθούσαν μαζί τον φιλικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, έμαθαν ότι τρεις καμικάζι αντινάχθηκαν κοντά στο στάδιο, αναρωτήθηκαν “εάν οι θεατές μπορούσαν υπό τις συνθήκες αυτές να μείνουν ανενημέρωτοι και εάν το ματς έπρεπε να διακοπεί”».

«Τα νέα για τις επιθέσεις έρχονταν κάθε δύο λεπτά. Ο κ. Ολάντ και ο κ. Στάινμάιερ έφυγαν για λίγα λεπτά από την εξέδρα για μία ιδιωτική συνάντηση, αλλά οι υπεύθυνοι της ασφάλειας τους παρακάλεσαν να επιστρέψουν γρήγορα ώστε να μη δημιουργηθεί νευρικότητα στο στάδιο μεταξύ των θεατών που θα διαπίστωναν την απουσία των επισήμων», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Ο Φρανσουά Ολάντ εγκατέλειψε στη συνέχεια το Σταντ ντε Φρανς, ενώ ο κ. Στάινμάιερ και η συνοδεία του παρέμειναν ώστε να μην ανησυχήσουν και πανικοβληθούν οι θεατές».

«Μετά το ημίχρονο επιστρέψαμε στις θέσεις μας και επί 45 λεπτά κάναμε ότι ενδιαφερόμασταν για το ματς» είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στις Βρυξέλλες – Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας

Έρημη πόλη οι Βρυξέλλες – Τι λένε οι Έλληνες που εργάζονται εκεί

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ