Ιταλός Υπ. Εσωτερικών: Στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι

«Στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Οι μυστικές μας υπηρεσίες εργάζονται αποτελεσματικά, αν και σε καμία χώρα ο κίνδυνος δεν είναι μηδενικός» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι SkyItalia.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε ,αλλά ούτε και να υποτιμάμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «χρειάζεται ρεαλισμός» και για τον λόγο αυτό, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εξασφάλιση συνθηκών ύψιστης ασφαλείας για το ‘Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο θεωρεί, παράλληλα, ότι «χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις του κώδικα Σέγκεν για να θωρακισθούν περισσότερο τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης». Εξήγησε, σχετικά, ότι «θα υπάρξει μια αποθήκευση στοιχείων η οποία θα συμπιέσει λίγο το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, αλλά αυτή την στιγμή είναι αναγκαίο, διότι για να υπερασπισθούμε την ελευθερία, πρέπει να αποποιηθούμε ένα μέρος του απόρρητου, ακριβώς, της προσωπικής ζωής μας».

Πρόσθεσε επίσης «σε ότι αφορά την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, η Ιταλία έχει ηγετικό ρόλο. Έγιναν ήδη οι πρώτες συνεδριάσεις με άλλες χώρες, υπό τον συντονισμό της Ιταλίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία- Διαδήλωση της μουσουλμανικής κοινότητας ενάντια στην τρομοκρατία

Κλειστοί όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ