Μόνο σε πρόσφυγες πολέμου επιτρέπουν τη διέλευση τα Σκόπια

4.840 πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ πέρασαν από την Παρασκευή, την ουδέτερη ζώνη στο ύψος Ειδομένης – Γευγελής, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των Σκοπίων.

Οι αρχές απαγορεύουν ωστόσο σε μετανάστες από άλλες χώρες, όπως από το Πακιστάν, το Ιράν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο, να περάσουν τα σύνορα, με αποτέλεσμα 1.500 από αυτούς να έχουν εγκλωβιστεί στην ουδέτερη ζώνη και να διαμαρτύρονται, ζητώντας επιτακτικά από την αστυνομία να τους επιτρέψει τη διέλευση.

Εθελοντές του Ερυθρού Σταύρου διανέμουν ζεστά ρούχα και κουβέρτες στους μετανάστες οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το πρόβλημα σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών κατά μήκος του αποκαλούμενου «βαλκανικού διαδρόμου», αναμένεται να εξεταστεί στις συναντήσεις που θα έχει την Κυριακή, στη Σερβία, την Αλβανία και τα Σκόπια, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ θα συναντηθεί το πρωί της Κυριακής, θα έχει συνάντηση στα Τίρανα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και ακολούθως θα μεταβεί στα Σκόπια όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτο: twitter (ElizaGoroya)

Διαβάστε επίσης:

Τι απάντησε ο Μουζάλας στον Γάλλο υπουργό για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ