Ομπάμα: Δεν θα επιτρέψουμε στους τζιχαντιστές να βρουν καταφύγιο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις στο ξενοδοχείο Radisson Blu ,στο Μάλι, κάνουν πιο άκαμπτη την απόφαση των ΗΠΑ και των συμμάχων της να πολεμήσουν όσους στοχοθετούν τον άμαχο πληθυσμό αυτών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει στους τζιχαντιστές να βρουν καταφύγιο .

Στην ομιλία του σε μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής στη Μαλαισία, ο Ομπάμα χαρακτήρισε την επιδρομή της Παρασκευής και την σύλληψη ομήρων από ένοπλες μαχητές στο ξενοδοχείο στο Μάλι, ως μια «μια ακόμη φρικτή υπενθύμιση της μάστιγας της τρομοκρατίας».

«Η επίθεση αυτή κάνει πιο άκαμπτη την αποφασιστικότητα μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι αμείλικτες», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο Μάλι βοήθησαν στην αποτροπή μεγαλύτερου αριθμού απωλειών ανθρώπινων ζωών.

Παράλληλα τόνισε ότι οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν υπηκόους των ΗΠΑ που μπορεί να βρίσκονταν στο ξενοδοχείο.

Τουλάχιστον ένας αμερικανός υπήκοος έχει ταυτοποιηθεί ανάμεσα στα θύματα, ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί της επίθεσης ανέρχονται στους 19.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ο Αλγερινός Μοχτάρ Μπελμοχτάρ πίσω από την επίθεση στο Μάλι

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μπλοκάρει το σχέδιο υποδοχής προσφύγων

Εισαγγελία Παρισιού: Και δεύτερος καμικάζι πέρασε από την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ