Kομισιόν για προσφυγικό: Έχει ξεκινήσει η διαδικασία συνεργασίας με την Τουρκία

«Υπάρχει κίνηση, η διαδικασία έχει ξεκινήσει» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς αναφορικά με το θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία στη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Μ. Σχοινάς έκανε αναφορά στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία την οποία ακολούθησε η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, χτες, αλλά και στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου G20.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία θα καταλήξει στη μετάβαση από το κοινό σχέδιο δράσης σε μια αποτελεσματική συμφωνία που μπορεί να υλοποιηθεί και να επιφέρει συγκεκριμένες αλλαγές επί τόπου», κατέληξε ο ίδιος εκπρόσωπος. Τέλος, ανέφερε πως προετοιμάζεται ήδη η προαναγγελθείσα Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ με την Τουρκία, ημερομηνία για την οποία, ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα.

Εξάλλου, ερωτηθείσα για το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα από τα Σκόπια, η αρμόδια για τη Μετανάστευση εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό σημείωσε πως οι δύο χώρες βρίσκονται σε επικοινωνία και επιβεβαίωσαν χτες, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας τηλεδιάσκεψης των σημείων επικοινωνίας από τις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, την κοινή τους πρόθεση για συνεργασία.

 

Δείτε επίσης:

Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη – ΦΩΤΟ

Επιβεβαιώνει το Βερολίνο τις επαφές για συνάντηση με Ελλάδα και Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ