Οι τρομοκράτες ετοίμαζαν επίθεση σε επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού

Oι τρομοκράτες που βρέθηκαν σήμερα στο στόχαστρο της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας σε προάστιο του Παρισιού σχεδίαζαν να διαπράξουν επίθεση στην οικονομική και επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λα Ντεφάνς, επισήμαναν τρεις πηγές μιλώντας αποκλειστικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες γνωστοποίησε ότι η επίθεση είχε οργανωθεί για την Πέμπτη, στη συνοικία όπου εδρεύουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γαλλίας, όπως για παράδειγμα ο πετρελαϊκός κολοσσός Total αλλά και η τράπεζα Societe General.

Αρκετές αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι στόχοι των τρομοκρατών ήταν το εμπορικό κέντρο Quatre Temps και η κεντρική πλατεία της συνοικίας με τους ουρανοξύστες και τα γραφεία των επιχειρήσεων στο δυτικό τμήμα του Παρισιού.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούσαν τρομοκράτες που προετοίμαζαν άλλη μια επίθεση με βάση πληροφορίες που διέθεταν από τις (τοπικές) αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες αλλά και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες του εξωτερικού» σημείωσε η μία πηγή, που είναι πολύ καλά ενημερωμένη για την εξέλιξη των ερευνών.

«Αυτή η νέα ομάδα σχεδίαζε μια επίθεση στο Λα Ντεφάνς» επισήμανε η πηγή.

Οι αστυνομικοί «ανέμεναν να εντοπίσουν τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ (σ.σ. τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων του Παρισιού) ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι άλλο: μια ομάδα που προετοίμαζε μια επίθεση στη Λα Ντεφάνς».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, αργότερα ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ φάνηκε να υπονοεί ότι υπήρχε σχέδιο για μια νέα επίθεση.

«Αυτές οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν εναντίον ανθρώπων που ενδεχομένως θα επιτίθεντο ξανά και για μία ακόμη φορά βλέπουμε ότι εγκλήματα, δολοφονίες και βαρβαρότητες αποφεύχθηκαν», είπε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικές πηγές είπαν ότι το Παρίσι είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με την επίθεση που σχεδιαζόταν στο La Defense από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Μαρόκου και τέσσερις αξιωματούχοι των μαροκινών υπηρεσιών επισκέφθηκαν τη γαλλική πρωτεύουσα για να συναντηθούν με αστυνομικούς εκεί. 

 

Διαβάστε επίσης:

Η σχέση της γυναίκας καμικάζι με τον εγκέφαλο των επιθέσεων στο Παρίσι

Παρίσι – Έρευνες για την ταυτοποίηση των νεκρών και των συλληφθέντων 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ