“Είμαστε όλοι μαζί”, έγραψε ο Κάμερον στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μετέβη σήμερα στην πρεσβεία της Γαλλίας στο Λονδίνο για να εκφράσει την «αλληλεγγύη» της χώρας του προς τους Γάλλους στο βιβλίο συλλυπητήριων που έχει ανοίξει στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού.

«Οι πολίτες της Βρετανίας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού που είναι σε κατάσταση σοκ, θλίψης και πόνου», έγραψε ο Κάμερον αφού αντάλλαξε μερικές φράσεις με την Γαλλίδα πρεσβευτή Σιλβί Μπερμάν.

«Κρατάμε τη γαλλική σημαία, σύμβολο της αλληλεγγύης μας, διότι γνωρίζουμε ότι οι κοινές μας αξίες –η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη (λέξεις που έγραψε ο Κάμερον στα γαλλικά)— θα θριαμβεύσουν πάνω από το κακό που αντιμετώπισε το Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον ολοκλήρωσε το κείμενό του στο βιβλίο με δύο φράσεις στα γαλλικά: «Είμαστε αλληλέγγυοι μαζί σας. Είμαστε όλοι μαζί».

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να επισκεφθούν τη γαλλική πρεσβεία και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ για να γράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Το Λονδίνο έχει αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων με διάφορες συγκεντρώσεις στην πλατεία Τραφάλγκαρ, τη φωταγώγηση κεντρικών μνημείων με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας και με μεσίστιες σημαίες.

Ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου Αγγλίας- Γαλλίας στο γήπεδο Ουέμπλεϊ θα είναι επίσης μια ευκαιρία να δείξει η Βρετανία την αλληλεγγύη της προς τους Γάλλους. Οι θεατές θα κληθούν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων και να τραγουδήσουν τη Μασσαλιώτιδα, τον γαλλικό εθνικό ύμνο.

Η αψίδα που υψώνεται πάνω από το στάδιο είναι ήδη φωτισμένη μπλε- άσπρη- κόκκινη, με τις λέξεις Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη να είναι γραμμένες στην πρόσοψή του.

 

Δείτε επίσης:

Η Μόσχα επικήρυξε με 50 εκατομμύρια τους τρομοκράτες του Σινά

Ενδέχεται να ανήκει σε στρατιώτη το διαβατήριο του νεκρού τρομοκράτη

“Δεν έχουμε ενδείξεις για τζιχαντιστές στη Γερμανία”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ