Αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα της η Σερβία

Το γραφείο συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας της Σερβίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς και εξέτασε την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δεν υπάρχουν, για την ώρα, ενδείξεις ότι η Σερβία αποτελεί άμεσο στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων. Επισήμανε ωστόσο ότι έχει αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας των υπηρεσιών ασφαλείας και λήφθησαν πρόσθετα μέτρα στα δημόσια κτίρια και έξω από τις πρεσβείες κάποιων χωρών. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να αυξηθεί ο έλεγχος των μεταναστευτικών ροών. «Εμείς δεν θα αποτρέψουμε την είσοδο και τις κινήσεις των μεταναστών αλλά κατά την είσοδό τους στη χώρα εκτός από τα βιομετρικά στοιχεία (σ.σ. δαχτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφία) θα λαμβάνονται και αυστηρότερα μέτρα για την ταυτοποίησή τους και την αναγνώριση όσων έχουν σχέση με το ισλαμικό κράτος» ανέφερε ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς. Συμπλήρωσε δε ότι θα αυξηθούν και οι έλεγχοι όλων των οχημάτων που διασχίζουν τη Σερβία ενώ σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση (RTS) ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες ασφάλειας της Σερβίας βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρακολουθούν όλους όσοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς σε άλλη δήλωσή του για τον τηλεοπτικό σταθμό Β-92 αναφερόμενος στις εικασίες των σερβικών ΜΜΕ ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να έχουν σχέση με τις συλλήψεις εμπόρων όπλων, πριν από μία εβδομάδα, δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 6 Νοεμβρίου σε κοινή επιχείρηση της σερβικής και της γαλλικής αστυνομίας διαλύθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας όπλων. Κατά την επιχείρηση αυτή συνελήφθησαν εννέα άτομα στη Γαλλία και τέσσερα στη Σερβία.

Εν τω μεταξύ όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ μεταξύ των ομήρων εχθές βράδυ στο θέατρο Μπατακλάν ήταν και δέκα Σέρβοι. Την πληροφορία αυτή έδωσε στο ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο «Σπούτνικ» ο πρόεδρος της σερβικής διασποράς στη Γαλλία Μίλισαβ Άλεκσιτς συμπληρώνοντας ότι όλοι βγήκαν σώοι και είναι καλά.

Διαβάστε επίσης.

Συναγερμός σε αεροσκάφος της Air France μετά από απειλητικό μήνυμα στο Twitter – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ