Άσαντ: Η γαλλική πολιτική συνέβαλε στην επέκταση της τρομοκρατίας

Η γαλλική πολιτική στη Μέση Ανατολή συνέβαλε “στην επέκταση της τρομοκρατίας”, υποστήριξε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, αντιδρώντας στις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 128 ανθρώπους στο Παρίσι και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

“Οι εσφαλμένες πολιτικές, που υιοθετήθηκαν από τις δυτικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Γαλλία, στην περιοχή, συνέβαλαν στην επέκταση της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Άσαντ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το SANA, ο πρόεδρος Άσαντ έκανε αυτή τη δήλωση υποδεχόμενος μια γαλλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή Τιερί Μαριανί (των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων).

“Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν στόχο τη γαλλική πρωτεύουσα δεν μπορούν να αποσυνδεθούν απ’ αυτό που συμβαίνει τελευταία στη Βηρυτό ούτε απ’ αυτό που συμβαίνει εδώ και πέντε χρόνια στη Συρία”, δήλωσε ο Άσαντ αναφερόμενος στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη νότια Βηρυτό που ελέγχεται από τη σιιτική Χεζμπολάχ και στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης.

Κλειστός και ο Πύργος του Άιφελ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ