• ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Η επίθεση των τρομοκρατών στο κατάμεστο Μπατακλάν - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

  11:03 πμ, Σαββατο 14 Νοε 2015 11:03 πμ, Σαββατο 14 Νοε 2015

  Οι εικόνες είναι σκληρές και προκαλούν σοκ και ανατριχίλα σε όποιον τις παρακολουθήσει. Τη στιγμή που οι δολοφόνοι επιτίθενται στους δεκάδες νεαρούς που παρακολουθούν τη συναυλία, κατάφερε να καταγράψει ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Ψενί. Το βίντεο είναι της Le Monde.fr. Ένας άντρας και μία γυναίκα κρέμονται στο κενό, έξω από τα παράθυρα του πολυχώρου Μπατακλάν, ενώ από κάτω τους από την πίσω είσοδο βγαίνουν δεκάδες Παριζιάνοι που δέχονται τα πυρά των οπλοφόρων. Κάποιοι από αυτούς θα πέσουν αιμόφυρτοι, ενώ οι περισσότεροι διαφεύγουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

  Ο ίδιος έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες και τραυματίστηκε στο χέρι από σφαίρα. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και αναμένεται να χειρουργηθεί σήμερα το πρωί όπου πολλά ακόμα θύματα.

  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ -ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

  "Εργαζόμουν από το σπίτι. Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή και ξαφνικά άκουσα ένα θόρυβο που έμοιαζε με πυροτεχνήματα και αρχικά νόμιζα ότι προέρχονταν από την ταινία που έβλεπα. Κατάλαβα όμως ότι ερχόντουσαν από το θέατρο. Όμως ο θόρυβος ήταν δυνατός. Πήγα στο παράθυρο. Μένω στο δεύτερο όροφο και το διαμέρισμά μου βλέπει την έξοδο κινδύνου του Bataclan. Όλοι έτρεχαν σε κάθε κατεύθυνση, έβλεπα ανθρώπους στο έδαφος και άιμα... Κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Αναρωτήθηκα τι μπορεί να συμβαίνει. Ο κόσμος έτρεχε στη Rue Amelot και την Boulevard Voltaire. Μια γυναίκα ήταν κρεμασμένη από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου του Bataclan Σκέφτηκα τις εικόνες της 11ης Σεπτεμβρίου" γράφει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει:

  "Είπα λοιπόν να κατέβω κάτω για να ανοίξω την πόρτα του διαμερίσματός μου προκειμένου να βρουν καταφύγιο άνθρωποι. Υπήρχε ένας άνδρας στο πεζοδρόμιο. Με έναν άλλο άντρα τον οποίο δεν ξαναείδα μετά, τον μεταφέραμε στην στην είσοδο του κτιρίου. Τότε δέχθηκα κι εγώ σφαίρα. Ένιωσα σαν να σκάει ένα πυροτέχνημα στο αριστερό μου χέρι και άρχισε να τρέχει αίμα. Πιστεύω ότι ο ένοπλος βρισκόταν στο παράθυρο του Μπατακλάν. Ανεβήκαμε στο σπίτιου ενός ζευγαριού στον τέταρτο όροφο".

  "Φωνάξαμε την πυροσβεστική, αλλά δεν μπορούσαν να μας απομακρύνουν. Κάλεσα έναν φίλο γιατρό που μου είπε πώς να δέσω το χέρι με το πουκάμισό μου" αναφέρει μεταξύ άλλων.

  ΠΗΓΗ: Le Monde.fr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα