«Βαθιά σοκαρισμένο» δηλώνει το Πεκίνο από το μακελειό στο Παρίσι

Η Κίνα είναι «βαθιά σοκαρισμένη» από τις πολύνεκρες επιθέσεις που διαπράχθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι και «καταδικάζει σθεναρά αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε το ΥΠΕΞ στο Πεκίνο σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Η Κίνα είναι βαθιά σοκαρισμένη αυτή τη σειρά φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων μεγάλης έκτασης» τις οποίες το Πεκίνο «καταδικάζει σθεναρά», ανέφερε ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, στην ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η τρομοκρατία είναι εχθρός ολόκληρης της ανθρωπότητας. Η Κίνα υποστηρίζει σταθερά τη Γαλλία στις προσπάθειές της για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Κίνα εκφράζει «τα βαθιά της συλλυπητήρια» στη Γαλλία, πρόσθεσε ο Χονγκ.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, κανένας Κινέζος υπήκοος δεν συγκαταλέγεται στους νεκρούς και τους τραυματίες των χθεσινοβραδινών επιθέσεων, μετέδωσε λίγο νωρίτερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο πληροφορίες της κινεζικής πρεσβείας στο Παρίσι.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το πρωτοσέλιδο της «La liberation» για την τραγωδία στο Παρίσι

Βίντεο-σοκ δείχνει μια νταντά να τρομοκρατεί βρέφος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ