Σοκ από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι – Πληροφορίες για 60 νεκρούς – Έκλεισαν τα σύνορα της Γαλλίας

Αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλων και εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή κοντά στο στάδιο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπως μεταδίδουν ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV και άλλα γαλλικά ΜΜΕ. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press κάνει λόγο για 35 νεκρούς, ενώ το CNN κάνει λόγο για 60 νεκρούς. 

Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο την αστυνομία του Παρισιού, έκανε λόγο για 18 νεκρούς. Τον ίδιο απολογισμό έδωσε ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC τουλάχιστον 60 όμηροι κρατούνται σε συναυλιακό χώρο στο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, του Eagles of Death Metal. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 100 ομήρους.

Μία ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας ένας ή δύο άνθρωποι άρχισαν να πυροβολούν στο χώρο, σύμφωνα με το BFMTV.

Το τηλεοπτικό δίκτυο France 24 μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παρακολουθούσε το φιλικό στο Stade de France, απομακρύνθηκε με ασφάλεια. Αυτή την ώρα προεδρεύει σε συνεδρίαση ενός κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνεδριάζει στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε πυρά αυτομάτων καθώς βάδιζε στο δέκατο διαμέρισμα, κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ. Όταν έφθασε μπροστά σε ένα εστιατόριο, είδε σορούς στον δρόμο. «Είδα τρεις σορούς να τοποθετούνται σε σάκους» για πτώματα, ανέφερε ο Φαμπιάν Μπαρόν, φοιτητής.

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «ενημερώθηκε» για τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις επιθέσεις και προσέφερε τη βοήθειά του.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης που σημειώθηκε στο Stade de France.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ