Για την προσφορά του στην πολιτική τιμήθηκε ο Σόιμπλε

Με το βραβείο «Bambi» στην κατηγορία «Millennium», τιμήθηκε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο κ. Σόιμπλε δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που στάθηκε για ώρα όρθιο προς τιμήν του, στο κατάμεστο Θέατρο της Potsdamer Platz, όπου φιλοξενήθηκε η φετινή διοργάνωση του σημαντικότερου θεσμού βραβείων των ΜΜΕ στην Γερμανία.

«Με συγκινεί απόψε το γεγονός ότι μπορούμε να γιορτάσουμε αυτή την γιορτή σε αυτή την πλατεία. Πριν από 25 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα εδώ. Μόνο ένα τείχος. Γίναμε μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους. Είμαστε πάρα πολύ ανοιχτοί, πρόθυμοι να βοηθήσουμε και έχουμε καταφέρει καταπληκτικά πολλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς από πού ερχόμαστε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Γνωρίζω πόσο κοντά μεταξύ τους βρίσκονται η ευτυχία με την θλίψη και πρέπει, όταν είμαστε καλά, να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβεί κάτι και όλα να αλλάξουν, συνέχισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και ζήτησε «να μην χάνουμε ποτέ το μέτρο και να είμαστε πάντα ευγνώμονες για όλα». Όπως εξήγησε, στις 3 Οκτωβρίου του 1990, με την υπογραφή της συμφωνίας για την επανένωση της Γερμανίας, βρισκόταν στα ουράνια και μία εβδομάδα μετά δέχθηκε την επίθεση η οποία τον καθήλωσε για πάντα στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Πριν από την βράβευση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, με συμμαθητές, συναδέλφους, μέλη της οικογένειάς του και φίλους του να μιλούν για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του – μεταξύ αυτών και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τον περιέγραψε ως «άνθρωπο που σκέφτεται μπροστά» και πρόσθεσε ότι «εκτιμά το μερικές φορές κοφτό του χιούμορ, αλλά και την ακρίβεια με την οποία υλοποιεί όσα του είναι σημαντικά» και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ που τον χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα της επανένωσης της Γερμανίας».

Στο ίδιο βίντεο, ο κ. Σόιμπλε παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που έδωσε τον ρυθμό όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, εργαζόμενος για την συνοχή και την οικονομική σταθερότητα της ΕΕ. «Είναι εκείνος που δείχνει το θάρρος να θέσει σαφή όρια και καταφέρνει κάτι που κανείς δεν θεωρούσε εφικτό, την σωτηρία της ευρωπαϊκής ενότητας. Αντιμετωπίζει την πολιτική πραγματικότητα με μεγάλο πάθος. Προχωρά μαζί με την Ελλάδα, ως πεπεισμένος Ευρωπαίος. Λόγω της ανθρωπιάς και της αφοσίωσής του, οι Γερμανοί τον επιλέγουν ως τον δημοφιλέστερο γερμανό πολιτικό», αναφέρθηκε στο σύντομο βίντεο.

Κατά την ίδια τελετή, με το βραβείο «Bambi» διεθνούς ηθοποιού τιμήθηκε η Χίλαρι Σουόνκ, με το βραβείο διεθνούς τραγουδιστή, η Ρίτα Όρα και με το βραβείο μόδας, η Χάιντι Κλουμ.

Σόιμπλε: Το προσφυγικό μπορεί να εξελιχθεί σε “χιονοστιβάδα”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ