Google Maps – Οffline navigation και αναζήτηση από σήμερα

Σχεδόν ένα εξάμηνο μετά την ανακοίνωση ότι το Google Maps θα φέρει οffline αναζήτηση και navigation τελικά γίνεται διαθέσιμο από σήμερα, αν και το Google Maps για το Android παρείχε κάποιες βασικές offline λειτουργίες εδώ και χρόνια.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, το νέο χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί άψογα με την online έκδοση του Google Maps, επιτρέποντας στα δεδομένα του κινητού να χρησιμοποιούνται ή όχι, χωρίς να διακόπτουν τη λειτουργία της εφαρμογής. Η κυκλοφορία των νέων features ξεκινά από σήμερα στο Android και για το iOS, η Google λέει ότι θα έρθουν σύντομα.

Η επιλογή να αποθηκεύσεις συγκεκριμένες περιοχές στο Google Maps, υπήρχε από το 2012, αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η δυνατότητα πλοήγησης και αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι αν αποθηκεύσεις την πόλη που μένεις, μπορείς να κάνεις αναζήτηση για ένα εστιατόριο, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο internet. Λόγω εξοικονόμησης χώρου οι επιχειρήσεις θα έχουν μέσα αποθηκευμένα τηλέφωνα, ονόματα, βαθμολογία, αλλά όχι φωτογραφίες και σχόλια χρηστών.

 

Διαβάστε επίσης:

Παρήγγειλε ένα iPad των 100 δολαρίων και δείτε τι έπαθε – ΒΙΝΤΕΟ 

Αν αποδράσεις από αυτή την φυλακή θα γίνεις γεύμα κροκοδείλων 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ