Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Ρουμανία

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Ιοάνις βρέθηκε μεταξύ των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για έκτη συνεχή ημέρα στο Βουκουρέστι για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην πολιτική τάξη, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανευθυνότητα, μετά την τραγωδία στην ντισκοτέκ Colectiv.

Μέσα στη βουή των συνθημάτων και στα σφυρίγματα, και καθώς το πλήθος προσπαθούσε να τον πλησιάσει, ο πρόεδρος της Ρουμανίας αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τους διαδηλωτές που ζητούσαν “εις βάθος αλλαγή” της ρουμανικής κοινωνίας.

“Μόνο μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή, ούτε εσείς μόνοι, ούτε εγώ μόνος μπορούμε”, δήλωσε ο Κλάους Ιοάνις, την ώρα που πολλοί διαδηλωτές ζητούσαν τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών και “την εξυγίανση των πολιτικών κομμάτων”.

Ο πρόεδρος τους διαβεβαίωσε ότι θα λάβει υπ΄όψιν τις απόψεις του στις διαβουλεύσεις για τον διορισμό νέου πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση την περασμένη Τετάρτη του Βίκτορ Πόντα, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με ένα σφοδρό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς της πολιτικής τάξης.

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς στην ντισκοτέκ Colectiv του Βουκουρεστίου έφθασε σήμερα τους 45 νεκρούς, μετά τον θάνατο τεσσάρων ακόμη τραυματιών, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/ @PressTV

Δείτε επίσης:

Ρουμανία: Τους 45 έφθασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο

Σόιμπλε: Η Γερμανία βρίσκεται κοντά στο όριο των δυνατοτήτων της με το προφυγικό

Η Δημοκρατική Ένωσης της Κροατίας νικητής των βουλευτικών εκλογών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ