Times: Βόμβα στο εσωτερικό του ρωσικού airbus δείχνουν οι έρευνες

Πληροφορίες που έχουν περισυλλεγεί από τις αμερικανικές και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ρωσικού αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Η πληροφορία αυτή είναι αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης των αμερικανικών και των βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, οι οποίες “χρησιμοποίησαν δορυφόρους για να εντοπίσουν ηλεκτρονικές επικοινωνίες” ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και την Αίγυπτο, διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα χωρίς να αναφέρει τις πηγές της.

“Ο τόνος και το περιεχόμενο των μηνυμάτων έπεισαν τους αναλυτές ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αεροσκάφους από έναν επιβάτη ή μέλος του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου”, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της εφημερίδας: “Δεν θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες σε θέματα υπηρεσιών Πληροφοριών”, είπε.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρθηκαν ανοικτά στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης κατά του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ η Μόσχα και το Κάιρο κάνουν λόγο για “φημολογίες”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, “ουσιαστικές πληροφορίες” έχουν εξαχθεί από τις βρετανικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έπειτα από την ανάλυση “επικοινωνιών γνωστών φανατικών στοιχείων της περιοχής”.

“Η αλίευση πληροφοριών αποκαλύπτει ‘φλυαρία’ τις ημέρες πριν από τη συντριβή που παραπέμπουν σε “επικείμενη επίθεση”, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή, επανήλθε την Τετάρτη για να επαναλάβει ότι προκάλεσε την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης:

Ομπάμα για Airbus: Πιθανόν υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ