Δριμεία κριτική Ερντογάν στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές

Τα ευχαριστήρια του προς την πλειοψηφία που «στήριξε τα στόχους μας για το 2023», εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγχαίροντας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ενώ στράφηκε εναντίον των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε γραπτή δήλωσή του, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών ήταν «σχετικό με τη διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση και αυτούς που βρίσκονται υπό την καθοδήγηση της οργάνωσης αυτής», εννοώντας το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών. 

Επίσης, τόνισε ότι «το έθνος μας έδωσε ηχηρή απάντηση σε αυτούς που προσπάθησαν να ρίξουν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου τη σκιά των όπλων, των βομβών, της βίας, του αίματος και της τρομοκρατίας».

Η δήλωση αυτή αν θεωρηθεί ως προπομπός του συσχετισμού του φιλοκουρδικού κόμματος με την τρομοκρατία από πλευράς κυβέρνησης κατά τη μετεκλογική περίοδο, μπορεί να ληφθεί υπόψη ως ένδειξη μελλοντικού δικαστικού διωγμού εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Το δεύτερο μήνυμα των εκλογών, σύμφωνα με τον Ερντογάν, αφορά το ότι «το έθνος μας δεν ενέκρινε την αδιάλλακτη και ρεβανσιστική στάση που τηρούν εδώ και καιρό το δεύτερο και τρίτο κόμμα των εκλογών της 7ης Ιουνίου, στάση που επανέλαβαν και κατά τις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές αυτές». 

Η δήλωση αφορά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νταβούτογλου: Δεν υπάρχει ηττημένος

Αυτοδύναμος ο Ερντογάν – Άνοδος 10 μονάδων – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ