Τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το ρωσικό airbus – Διαψεύδουν οι Αιγύπτιοι

Με ανάρτησή του χθες στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το AFP και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

“Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι” ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε “αντίποινα” για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο “πρακτορείο” των τζιχαντιστών.

Διαψεύδουν οι αιγυπτιακές αρχές 

Καμία ανάμειξη δεν είχαν ένοπλα τμήματα του Ισλαμικού κράτους στη συντριβή του ρωσικού airbus στο Σινά, δηλώνουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Αιγύπτου, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρουν, η πληροφορία που μεταδίδετε από διεθνή πρακτορεία για την ανάληψη της ευθύνης από τζιχαντιστές, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πραγματικά συνέβη. Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι άλλο είναι το αίτιο της τραγωδίας, ενώ επισημαίνουν ότι οι τζιχαντιστές δεν έχουν οπλισμό για να καταφέρουν μια τέτοια τραγωδία.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα στα γραφεία της Kogalymavia για την αεροπορική τραγωδία

Πολιτικό “χρώμα” στα social media δίνουν στην τραγωδία με το airbus – ΦΩΤΟ

Νεκροί όλοι οι επιβάτες του μοιραίου Airbus – Συγκλονίζει η νέα αεροπορική τραγωδία 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ