Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Κινδυνεύει η ζωή των στρατιωτών στη Συρία

Η απόφαση να αναπτυχθούν μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο έδαφος της Συρίας εντάσσεται σε μια στρατηγική με στόχο να μπορέσουν οι ντόπιες δυνάμεις να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο ασφαλώς θέτουν τις ζωές των στρατιωτών σε κίνδυνο, δήλωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ.

«Ο ρόλος μας και η στρατηγική μας έχουν στόχο να καταστήσουν ικανότερες τις ντόπιες δυνάμεις, αλλά θέτει αυτό δυνάμεις των ΗΠΑ σε κίνδυνο; Το κάνει, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό», είπε ο Κάρτερ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Φέρμπανκς, στην Αλάσκα.

Ο Κάρτερ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αναπτυχθούν και άλλες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στη Συρία εάν οι πρώτες αποστολές είναι επιτυχείς.

«Θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε, να οικοδομούμε πάνω σε ό,τι φέρνει αποτέλεσμα», είπε ο Άστον Κάρτερ. «Καθώς σκεφτόμαστε νέες μεθόδους και εκμεταλλευόμαστε νέες ευκαιρίες για να υποστηρίξουμε ικανές [δυνάμεις] και να κινητοποιήσουμε δυνάμεις θα το εξετάσουμε, και θα κάνουμε εισηγήσεις στον πρόεδρο» των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ και Ρωσία “συμφώνησαν ότι διαφωνούν” για τον Άσαντ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ