Νεκρός 18χρονος Αφροαμερικανός μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς

Ένας 18χρονος Αφροαμερικανός έχασε σήμερα την ζωή του αφού πυροβολήθηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία στο Νόρμαντι, ένα προάστιο του Σεντ Λούις στο Μιζούρι των ΗΠΑ, ενώ συγγενείς του αμφισβήτησαν την εκδοχή των αρχών ότι ο άνδρας αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία του Νόρμαντι γνωστοποίησε ότι διεξάγει έρευνα για αυτοκτονία, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας έβαλε τέλος στην ζωή του με το δικό του όπλο, ωστόσο η εφημερίδα St. Louis Dispatch και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Huffington Post έγραψαν ότι η οικογένεια, οι φίλοι και οι γείτονες του 18χρονου αμφισβητούν αυτήν την εκδοχή των γεγονότων και πιστεύουν ότι τον νεαρό άοπλο άνδρα πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί.

 

Η μικρή πόλη Νόρμαντι, με πληθυσμό 5.000 κατοίκων, βρίσκεται νότια από το Φέργκιουσον, την περιοχή που αποτέλεσε το θέατρο βίαιων διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας με φυλετικά κίνητρα αφού ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν 18χρονο Αφροαμερικανό τον Αύγουστο του 2014.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, μετέδωσαν ότι το θύμα είναι ο Αμοντέρεζ Γκριν. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε το αν ο Γκριν είναι Αφροαμερικανός ωστόσο σε βίντεο που αναρτήθηκε στον Huffington Post εμφανίζεται ο πατέρας του, που είναι Αφροαμερικανός.

Η οικογένεια του Γκριν κάλεσε την αστυνομία για βοήθεια χθες το απόγευμα υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε αλλόφρονα κατάσταση και είχε εμφανίσει αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με τις καταθέσεις από την αστυνομία του Νόρμαντι και το αστυνομικό τμήμα της κομητείας του Σεντ Λούις, που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συνομιλήσουν με τον Γκριν, ωστόσο εκείνος δε συνεργαζόταν, όπως επίσης με τα μέλη της οικογένειάς του, επισημαίνεται στις καταθέσεις.

Ο Γκριν απομακρύνθηκε και η αστυνομία τον ακολούθησε. Ο Γκριν έβγαλε τότε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, που επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ).

Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν, πίστευαν εντούτοις ότι δεν τον τραυμάτισαν, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι το έβαλε στα πόδια και ότι τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης άκουσαν έναν πυροβολισμό όταν εκείνος είχε βγει από το οπτικό τους πεδίο.

Όταν τον εντόπισαν, κειτόταν στο έδαφος με ένα τραύμα από σφαίρα στο πρόσωπό του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν στο περιστατικό ενεπλάκησαν λευκοί αστυνομικοί.

Μια εκπρόσωπος τύπου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας του Σεντ Λούις επιβεβαίωσε ότι ο Γκριν εξέπνευσε στις 4:29 το πρωί τοπική ώρα, αλλά ο ιατροδικαστής δεν έχει ακόμη προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου του.

 

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικοί πυροβόλησαν 28χρονο σε αναπηρικό καροτσάκι – ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ