Rheinische Post: Η Αθήνα θέλει έκπτωση λόγω προσφύγων

«Η Αθήνα θέλει έκπτωση λόγω προσφύγων», τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post που επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Την περασμένη εβδομάδα και σε συνομιλίες στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο οι επικεφαλής των θεσμών (…) σχημάτισαν εικόνα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πρόοδο αλλά και καθυστερήσεις. Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η Ελλάδα έπρεπε να υλοποιήσει 48 βήματα, έτσι το προέβλεπε η συμφωνία που υπεγράφη με τους πιστωτές τον Αύγουστο. Μέχρι στιγμής όμως έγιναν μόλις τα 16.

Αναφερόμενη στα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης, όπως είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η εφημερίδα παρατηρεί:

«Ο Τσίπρας αναζητεί πλέον τρόπους προκειμένου να αποσπάσει από τους δανειστές μια έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις. Στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ο Τσίπρας πρότεινε να χαλαρώσουν οι όροι για τις μεταρρυθμίσεις λόγω της προσφυγικής κρίσης η οποία συνεπάγεται για την Ελλάδα ιδιαίτερες οικονομικές επιβαρύνσεις. Ο Ντομπρόβσκις φέρεται να αντέδρασε ‘εξαιρετικά συγκρατημένα’».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

5.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στον Πειραιά

Δύο νεκρά προσφυγόπουλα στο Αγαθονήσι

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ