Ζάιμπερτ: Να μην συνδέονται η προσφυγική κρίση με το τρίτο πρόγραμμα

Να μην συνδέεται το βάρος που υφίσταται η Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα με την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος στήριξης ζήτησε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ. Τόνισε ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της

“Στην συνάντηση της Κυριακής στις Βρυξέλλες αποτέλεσε θέμα και η στήριξη της Ελλάδας στην υλοποίηση της αποστολής της. Ειδικά στην εγκατάσταση των hotspot, η Ελλάδα θα λάβει εκτεταμένη βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα πόρους, άμεση βοήθεια, από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης. Δεν ισχύει ότι η Ελλάδα – αυτό δεν μπορεί και να το περιμένει κανείς – πρέπει να τα βγάλει πέρα εντελώς μόνη της. Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη αποστολή και η Ευρώπη θα την βοηθήσει να υλοποιήσει αύτη την αποστολή. Αυτό δεν είναι λόγος να συγχέουμε τα δύο θέματα”, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν έχει νόημα τώρα να προκαταλάβουμε τις συζητήσεις που θα έχει αύριο ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα, αλλά τόνισε ότι θα ήταν φρόνιμο, όσο είναι δυνατό, να διαχωρίσουμε το ένα θέμα από το άλλο.

“Υπάρχουν σαφείς συμφωνίες της Ευρώπης, της Ευρωζώνης με την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση όλων των οικονομικών και δημοσιονομικών θεμάτων με τα οποία ασχοληθήκαμε εντατικά τα τελευταία χρόνια. Αυτά θα είναι αύριο σίγουρα αντικείμενο των συνομιλιών. Και υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα, το μεγάλο θέμα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, για όλη την Ευρωπη και ιδιαίτερα για την Ελλάδα. Και με αυτό το πνεύμα, με την επιθυμία για μια όσο το δυνατόν πιο στενή και έμπλεη εμπιστοσύνης σχέση με την ελληνική κυβέρνηση, θα ταξιδέψει αύριο στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών” δήλωσε ο κ. Σέφερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Τις επόμενες μέρες η εισήγηση για τη δόση

Έρχεται ο Σουλτς για το προσφυγικό

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ