Έρχεται ο Σουλτς για το προσφυγικό

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Το πρωί της Πέμπτης, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να συζητηθεί και να ψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής.

Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώθηκαν όμως σε απόλυτο βαθμό, επιμένουν πως το νομοσχέδιο διαθέτει την έγκριση των δανειστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα καυτά θέματα που δεν έχουν επιλυθεί έως σήμερα, όπως κυρίως τα κόκκινα δάνεια και ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, δεν θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.

Αντιθέτως, όταν υπάρξει κατάληξη με τους δανειστές, οι αποφάσεις για τα θέματα αυτά θα «ενσωματωθούν» στο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση, είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε με υπουργική απόφαση.

Το πρωί της Πέμπτης θα κατατεθεί στη Βουλή και το πολυνομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες από το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων, το οποίο όμως θα ψηφιστεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει να θέτει στους δανειστές τη σύνδεση του προσφυγικού με τη χαλάρωση του προγράμματος, αν και σε πρώτη τουλάχιστον φάση οι ελπίδες δεν είναι μεγάλες, αφού το «παράθυρο Γιούνκερ» αναφέρεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας και όχι στις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο. Το Μαξίμου, ωστόσο, εκτιμά ότι με επιμονή και καλή συνεργασία με τους δανειστές μπορεί στο τέλος να έχει αποτέλεσμα.

Στα κέντρα υποδοχής

Εν τω μεταξύ, μεγάλη κινητοποίηση επικρατεί στην Αθήνα για το προσφυγικό, ενόψει της επίσκεψης Σουλτς την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον ξεναγήσει σε κέντρα υποδοχής των προσφύγων, ενώ ετοιμάζονται συναντήσεις τόσο με Δημάρχους, όσο και με την Εκκλησία.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Παρουσία του Νίκου Φίλη η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Εξηγήσεις για τα κάγκελα στην μαθητική παρέλαση ζητά ο Τόσκας

“Εισβολή” του ΠΑΜΕ σε εκδήλωση με τον Κατρούγκαλο – Η αντίδραση του Υπουργού Εργασίας ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ