Βολιβία: Αν το κόκκινο κρέας είναι επικίνδυνο φάτε… λάμα

Αντί για κόκκινο κρέας, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με τις τελευταίες προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι καταναλωτές μπορούν να τρώνε άφοβα λάμα, πρότεινε το υπουργείο Υγείας της Βολιβίας.

Στη Βολιβία “έχουμε καλό κρέας, όπως των λάμα που περιέχει ελάχιστα λιπαρά και είναι κατάλληλο για κατανάλωση με μέτρο” διαβεβαίωσε η Βίκι Αγκιλάρ, η εκπρόσωπος της υπηρεσίας τροφίμων και διατροφής του υπουργείου.

Το κρέας του λάμα, ενός είδους καμήλας που εκτρέφεται κυρίως για το μαλλί του, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην υψηλή μαγειρική κυρίως για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες αλλά και επειδή περιέχει ελάχιστα λιπαρά. Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, τα πολυτελή εστιατόρια της χώρας σερβίρουν κρέας λάμα: για παράδειγμα, μια από τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ είναι το καρπάτσιο λάμα με κινόα και παρμεζάνα.

Στην παραδοσιακή κουζίνα των ιθαγενών το λάμα κατέχει επίσης εξέχουσα θέση και μάλιστα κάποιο θεωρούν το κρέας αυτό ανώτερο από το βοδινό, το χοιρινό ή το αρνίσιο.

Σε κάθε περίπτωση “οι υπερβολές μπορεί να βλάψουν”, προειδοποίησε η Αγκιλάρ. 

 

Διαβάστε επίσης:

Μακάβρια εφαρμογή – Σου λέει πόσοι έχουν πεθάνει σε κάθε σπίτι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ