Η μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας στη Γαλλία την τελευταία 8ετία

Η ανεργία στη Γαλλία κατέγραψε τον Σεπτέμβριο πτώση κατά ένα ποσοστό που είναι το υψηλότερο από τα τέλη του 2007 (-0,7%) σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, μια καλοδεχούμενη, ευνοϊκή εξέλιξη για την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ενόψει των τοπικών εκλογών του Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των προσώπων που ζητούν εργασία μειώθηκε κατά 0,7% , ή κατά 23.800 πρόσωπα, τον περασμένο μήνα, σε 3.547.800, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της Γαλλίας, από 3,57 εκατομμύρια στα τέλη Αυγούστου, έναν αριθμό που αποτελούσε ιστορικό υψηλό για την εποχή. Η ανεργία καταγράφει επίσης ελαφριά πτώση εν συγκρίσει με τον αριθμό που καταγραφόταν τον Μάιο (-0,1%). 

Ωστόσο οι αριθμοί αυτοί είναι αρκετά σχετικοί, καθώς σε ετήσια βάση, η τάση συνεχίζει να υποδεικνύει καθαρή αύξηση της ανεργίας (+3,1%), ενώ η πτώση σε μηνιαία βάση εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνεργοι έχουν απολέσει το δικαίωμα να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Σχεδόν 1 στους 10 ανέργους στην Ελλάδα βρήκε δουλειά στο 2ο τρίμηνο του 2015

Βρήκαμε την “φύλακα άγγελο” του Ολάντ – ΦΩΤΟ

Δείτε τη ΦΩΤΟ που ανέβασε ο Oλάντ φεύγοντας από την Αθήνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ