• Παρέδωσε τις ράβδους στην αστυνομία

  8:51 μμ, Τρίτη 17 Απρ 2012 8:51 μμ, Τρίτη 17 Απρ 2012

  Ο πρώην ταμίας της Λέγκα, Φραντσέσκο Μπελσίτο, που έλαβε κλήση σε απολογία από την εισαγγελία του Μιλάνου για υπεξαίρεση, παρέδωσε στην οικονομική αστυνομία του Μιλάνου έντεκα διαμάντια και άλλες τόσες ράβδους χρυσού, συνολικού βάρους πέντε κιλών.

  Η ασυνήθιστη αυτή επιστροφή, σε χρυσό και πολύτιμες πέτρες, έγινε διαμέσου του δικηγόρου του Μπελσίτο, Πάολο Σκοβάτσι, που μετέφερε τα "αγαθά" με το αυτοκίνητό του. Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, οι εισαγγελείς, όμως, είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν και άλλες διακόσιες χιλιάδες ευρώ, σε διαμάντια, τα οποία φέρεται να έχει οικειοποιηθεί, πιθανώς, η πρώην γραμματέας του συνδικάτου της Λέγκα και νυν αντιπρόεδρος της ιταλικής γερουσίας, Ρόζι Μάουρο.

  Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Μάουρο όσο και ο Μπελσίτο, διεγράφησαν από το κόμμα, σε θυελλώδη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

  To ίδιο σκάνδαλο οδήγησε σε παραίτηση τον πρώην γραμματέα και ιδρυτή της πολιτικής αυτής δύναμης, Ουμπέρτο Μπόσι και τον γιό του Ρέντσο, ο οποίος ήταν περιφερειακός σύμβουλος στην Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα