Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια των τζιχαντιστών

Οι αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι πρώην όμηροι των τζιχαντιστών που απελευθερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σε μια επιχείρηση των αμερικανικών και των κουρδικών δυνάμεων και δηλώνουν ότι υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια από τους τζιχαντιστές.

Η επιχείρηση που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη από τις κουρδικές και τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις οδήγησε στην απελευθέρωση περίπου 70 αιχμαλώτων που κρατούνταν κοντά στην πόλη Χαουίτζα, στο βόρειο Ιράκ. Κατά τη διάρκειά της σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης. Αποσπάσματα του βίντεο αυτού δόθηκαν την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Στο σημερινό εμφανίζονται πολλοί πρώην όμηροι να ανταλλάσσουν χειραψία με τους Κούρδους μαχητές, μπροστά από ένα μεγάλο πορτρέτο του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί. Ορισμένοι αναφέρονται στον Γολγοθά που έζησαν στις φυλακές των τζιχαντιστών.

“Μας έβαζαν στο κεφάλι πλαστικές σακούλες και, όταν χάναμε τις αισθήσεις μας από ασφυξία, μας έκαναν ηλεκτροσόκ” είπε ένας άνδρας, ο Μοχάμεντ Χάσαν Αμπντάλα, που υποστηρίζει ότι φυλακίστηκε επειδή ήταν αστυνομικός.

Σύμφωνα με τους πρώην ομήρους, οι τζιχαντιστές εκτελούσαν κρατούμενους σχεδόν σε καθημερινή βάση, μέσα στη φυλακή. “Το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) έσφαξε τον αδελφό μου, που ήταν αξιωματικός και μου έδωσαν το αποκεφαλισμένο σώμα του” είπε ο αστυνομικός Σάαντ Φάρατζ.

Ο Άχμαντ Μαχμούντ, που είπε ότι τον συνέλαβαν πέντε φορές οι άνδρες του ΙΚ, οι τζιχαντιστές υπέβαλαν σε βασανιστήρια τους ομήρους “μέχρι να παραδεχτούν με ποια πλευρά τάσσονται”. “Όταν κάποιος ομολογούσε τον εκτελούσαν και, αν δεν ομολογούσε, συνέχιζαν να τον βασανίζουν”, είπε.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανός παρουσιαστής εγκαταλείπει το στούντιο την ώρα του σεισμού – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ