Βοήθεια Κάμερον εναντίον της προπαγάνδας «εξτρεμιστικών» οργανώσεων

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόγραμμα ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών (6,8 εκατομμυρίων ευρώ) γι�� να προσφερθεί βοήθεια σε οργανώσεις που μάχονται εναντίον της προπαγάνδας «εξτρεμιστικών» οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Η πρωτοβουλία αυτή καταγράφεται την παραμονή της εφαρμογής της «νέας στρατηγικής εναντίον του εξτρεμισμού» του Λονδίνου, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του Κάμερον θέλει να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα των τζιχαντιστικών οργανώσεων, που επιδιώκουν να στρατολογούν μαχητές από το εξωτερικό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πάνω από 700 Βρετανοί υπήκοοι έχουν πάει να πολεμήσουν σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που ελέγχει το ΙΚ. Περίπου οι 300 από αυτούς έχουν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρόγραμμα των πέντε εκατομμυρίων λιρών θα επιτρέψει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να υποστηριχθούν τοπικές οργανώσεις και να εκφράσουν «αξιόπιστο εναλλακτικό λόγο απέναντι στις επικίνδυνα ιδεώδη που πρεσβεύουν οι εξτρεμιστές».

«Πρέπει να τον σταματήσουμε από την αρχή: να εμποδίσουμε τον σπόρο του μίσους να φυτευτεί στα μυαλά των ανθρώπων και να του στερήσουμε το οξυγόνο που χρειάζεται για να μεγαλώσει», προσθέτει ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η νέα στρατηγική στον αγώνα εναντίον του εξτρεμισμού, συνεχίζει ο Κάμερον, θα έχει επίσης στόχο να «αναπτυχθεί μια εταιρική σχέση ανάμεσα στις επιχειρήσεις, την αστυνομία και την κυβέρνηση για την αφαίρεση των δεδομένων των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών από το Διαδίκτυο».

Η βρετανική κυβέρνηση σημειώνει ότι από το 2010 έχουν εντοπιστεί περίπου 110.000 «στοιχεία εξτρεμιστικής προπαγάνδας» και έχουν αφαιρεθεί από το Διαδίκτυο από τη βρετανική αστυνομία, ανάμεσά τους 38.000 φέτος.

Ο Κάμερον σημειώνει ότι θέλει να τοποθετήσει «στην καρδιά» αυτής της νέας κυβερνητικής στρατηγικής την «οικοδόμηση μιας εθνικής συμμαχίας όλων των οργανώσεων και των προσώπων που ενώνει η αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν τον εξτρεμισμό».

Σε μια ομιλία που είχε εκφωνήσει στις αρχές του Οκτωβρίου, στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος στο Μάντσεστερ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε τονίσει τη φιλοδοξία του να «συντρίψει» τον εξτρεμισμό «μια για πάντα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ σε Κάμερον: Χρειάζονται δύο για να χορέψει κανείς τανγκό

Ένα γουρουνάκι για τον… Κάμερον – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ