Τσελίκ: “Όχι στην “πολιτική δωροδοκία” της ένταξης στην ΕΕ

Το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στη διαδικασία για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο “πολιτικής δωροδοκίας”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, καθώς η ΕΕ ζητεί την βοήθεια της Τουρκίας στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Τσελίκ, σε δηλώσεις του από την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε επίσης ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ σε σχέση με τη διαχείριση της ροής των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Η διαδικασία για την ένταξη στην ΕΕ χωρίζεται σε κεφάλαια, ωστόσο η αίτηση της Τουρκίας έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο τα τελευταία χρόνια λόγω των έντονων διαφορών σε θέματα όπως το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα.

Η ΕΕ πρότεινε στην Τουρκία τη χορήγηση βοήθειας ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, την προοπτική ταχύτερης διαδικασίας σε σχέση με την προβλεπόμενη για τη χορήγηση ταξιδιωτικής βίζας στους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ και την “επανενεργοποίηση” των ενταξιακών συνομιλιών, σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά της στον περιορισμό της μεταναστευτικής ροής στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Στην Άγκυρα το κλειδί για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ