5 μέλη του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν μετά από συντριβή ελικοπτέρου

Πέντε μέλη της διεθνούς αποστολής στήριξης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν ένα Βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην πρωτεύουσα Καμπούλ, είπαν επίσημες πηγές σήμερα.

Αξιωματικοί της αποστολής του ΝΑΤΟ, που έδωσε τον αριθμό των νεκρών αλλά όχι τα ονόματα και τις εθνικότητες των νεκρών και τραυματιών, είπε ότι η συντριβή του ελικόπτερου έγινε χθες το απόγευμα στο αρχηγείο στην Καμπούλ. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας είπε στην ιστοσελίδα του ότι δύο μέλη της Βασιλικής Αεροπορίας σκοτώθηκαν όταν ένα Βρετανικό ελικόπτερο Puma Mk 2 συνετρίβη ενώ προσγειωνόταν στη βάση.

“Το επεισόδιο βρίσκεται υπό διερεύνηση τώρα αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν ατύχημα και όχι αποτέλεσμα εχθροπραξίας,” είπε το υπουργείο σε γραπτή δήλωση, η οποία δεν αναφέρθηκε σε άλλους νεκρούς του ΝΑΤΟ.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν έχουν τελειώσει αλλά περίπου 12.000 στρατιώτες, κυρίως αμερικανοί, παραμένουν στη χώρα ως μέρος της αποστολής, για να εκπαιδεύσουν δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.

 

Διαβάστε επίσης:

3 άτομα συνελήφθησαν με την υποψία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

4 Εβραίοι τραυματίστηκαν σε επίθεση Ισραηλινού Άραβα με μαχαίρι

Νεκρός 13χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ