Συνάντηση του Ομπάμα με τις οικογένειες των θυμάτων στο Όρεγκον

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ταξίδεψε χθες στο Όρεγκον για να παρευρεθεί σε μια τελετή για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων από την αιματηρή επίθεση σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον, που προκάλεσε για ακόμη μια φορά δημόσια αντιπαράθεση για αλλαγές της νομοθεσίας για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει ανεπιτυχώς επιχειρήσει να αυστηροποιήσει τους νόμους περί οπλοκατοχής, έφτασε σε μια κοινότητα, τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν έντονα το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, παρά την πρόσφατη αιματηρή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, στην πλέον πολύνεκρη επίθεση σε αμερικανικό έδαφος τα τελευταία δύο χρόνια.

Καθώς η αυτοκινητοπομπή του έμπαινε στην πόλη, διαδηλωτές στήθηκαν στους δρόμους κρατώντας πλακάτ που μεταξύ άλλων ανέγραφαν: “Δεν παραδίνουμε τα δικαιώματα μας”, “Σας παρακαλούμε, αφήστε μας στην ησυχία μας” και “Περιοχές χωρίς όπλα είναι για ανυπεράσπιστα θύματα”.

Ο Ομπάμα είχε ιδιωτική συνάντηση διάρκειας μιας ώρας με τις οικογένειες σε ένα τοπικό λύκειο. Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση σε δημοσιογράφους τόνισε πως είχε “έντονα συναισθήματα” για το θέμα του περιορισμού της οπλοκατοχής και επισήμανε πως η χώρα χρειάζεται να σταθεί ενωμένη ώστε να αποτρέψει να συμβούν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον. Παρόλα αυτά, δεν επέδειξε τον ίδιο θυμό που χαρακτήριζε τις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα πρωτύτερα, υποστηρίζοντας πως η μέρα αφορούσε τις οικογένειες.

Περίπου 250 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Ρόζμπεργκ, αρκετοί ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο τους για ώρες για να διαδηλώσουν με την ευκαιρία της επίσκεψης του.Όπως μάλιστα μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί στο συγκεντρωμένο πλήθος που περίμεναν την άφιξη του προέδρου στο αεροδρόμιο, κρατούσαν και επιδείκνυαν τα όπλα τους.

Ο Ομπάμα έχει αναθέσει σε νομικούς και συμβούλους του στον Λευκό Οίκο να βρουν νέους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εκτελεστικές του εξουσίες για να επιβάλει κανονισμούς στους υπάρχοντες νόμους περί οπλοκατοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η συγγνώμη του Ομπάμα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα – ΦΩΤΟ

Μανιφέστο άφησε πίσω του ο μακελάρης του Όρεγκον

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ