Τι είπε ο Κέρι στον Λαβρόφ για τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 30 λεπτών που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο στόχος των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία δεν είναι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Ο υπουργός εξέφρασε ξανά τις ανησυχίες του ότι η πλειονότητα των στόχων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δεν σχετίζονται με το ΙΚ», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, σημειώνοντας πως κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο υπουργών δεν έγινε «συζήτηση για το επιχειρησιακό επίπεδο» της ρωσικής επέμβασης.

Παράλληλα ο Κίρμπι τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με την Ρωσία στη Συρία, μέσα από την υποστήριξη των δύο δυνάμεων στις αντιμαχόμενες ένοπλες πλευρές στο συριακό έδαφος.

«Όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω σε αυτό το σημείο. Ένας πόλεμος δι’ αντιπροσώπων με την Ρωσία είναι μια εξέλιξη που κανείς δεν θέλει», επισήμανε.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος του Ιράν.

«Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, αλλά πιστεύω ότι αυτό αναδεικνύει ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να συγκροτήσουμε τις κατάλληλες διαδικασίες αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο Ιράν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ