Τι συμβαίνει με τον Πλούτωνα; Μυστήριο γύρω από τις ανακοινώσεις της NASA

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τις ανακοινώσεις που υποτίθεται θα έκανε η NASA  για τον Πλούτωνα. 

Η NASA θα κάνει μία «εντυπωσιακή» ανακοίνωση για τον πλανήτη Πλούτωνα, αναφέρει στην εφημερίδα Independent, ένας επιστήμονας, ο οποίος χαρακτήρισε τον πλανήτη «ζωντανό».

Ο Dr. Άλαν Στερν, ο οποίος ηγείται της αποστολής στον Πλούτωνα με την ονομασία «New Horizons», κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε πανεπιστήμιο, ανέφερε ότι η NASA θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις σήμερα.

«Η NASA δεν μου επιτρέπει να σας πω τι θα ανακοινώσει την Πέμπτη», είπε στην ομιλία του, αλλά είναι εκπληκτικό. Αυτό ήταν και το μοναδικό πράγμα που μοιράστηκε ο Στερν και η υπηρεσία κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό την ανακοίνωση. «Ο κόσμος είναι ζωντανός», είπε ο Dr. Στερν, αφήνοντας πολλά στη φαντασία του κοινού.

“Οι ανακοινώσεις μας σήμερα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακές και συγκρίσιμες με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν φτάνουν στο επίπεδο μιας σπουδαίας ανακάλυψης”, ανέφερε εκπρόσωπος της NASA στο express.co.uk.

Ωστόσο ο καθηγητής, ο οποίος είναι  επικεφαλής της αποστολής του διαστημοπλοίου New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) στον Πλούτωνα λίγες ώρες αργότερα ανακάλεσε μέσω Τwitter.

Συγκεκρικμένα έγραψε στον λογαριασμό NewHorizons2015: 

«Υπάρχει μία ψευδής φήμη σχετικά με μία σπουδαία επιστημονική ανακοίνωση για το Νew Horizons. Είναι απολύτως ψευδής».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Το επτασφράγιστο μυστικό της NASA για τον Πλούτωνα – Αγωνία για τις επικείμενες ανακοινώσεις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ