Για υποβάθμιση σεξουαλικών επιθέσεων σε πρόσφυγες κατηγορούνται οι γερμανικές αρχές

Εκθέσεις παρενοχλήσεων, σεξουαλικών επιθέσεων μέχρι και περιστατικά βιασμών φέρεται να υποβαθμίζουν οι γερμανικές αρχές υπό τον φόβο αντιποίνων σε αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με κατηγορίες του συνδικάτου των Γερμανών αστυνομικών αλλά και οργανώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.

Από πλευράς του ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, κάλεσε τους Γερμανούς πολίτες να αποφύγουν να ενδώσουν σε μια καχυποψία συλλήβδην εναντίων των χιλιάδων μεταναστών που καταφθάνουν στην χώρα, τονίζοντας πως ένας ασύλληπτος αριθμός φημών εξαπλώνεται στο διαδίκτυο.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Αστυνομικών, Ράινερ Βεντ υποστήριξε ότι οι αρχές στα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας, που είναι υπεύθυνες για την στέγαση των αιτούντων άσυλο, υποβαθμίζουν το πρόβλημα των επιθέσεων σε γυναίκες στα προσφυγικά κέντρα. «Είναι κατανοητό ότι υπάρχει η επιθυμία να κατευναστούν τα πνεύματα σε πολιτικό επίπεδο», δήλωσε ο Βεντ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αλλά ο ίδιος, μαζί με οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, πιστεύουν πως αγνοώντας το πρόβλημα μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. «Υπάρχει ένας εξωραϊσμός των όσων συμβαίνουν. Αλλά αυτό δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα», δήλωσε.

Καθώς οι άντρες αποτελούν περίπου το 70% των αιτούντων ασύλου, πολλές ομάδες στη χώρα έχουν απαιτήσει κέντρα στέγασης με διαχωρισμένα τα φύλα και ασφαλείς ζώνες για τις γυναίκες. Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός πως η βόρεια πόλη του Αμβούργου, πρόσφατα επιβεβαίωσε οκτώ περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης σε κέντρα προσφύγων φέτος.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έπεσε η αυλαία στην “υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον”

Μήνυμα Τσίπρα από τη Λέσβο: Παγκόσμιο πρόβλημα το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ