Διαδήλωση κατά των μεταναστών και της Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των προσφύγων και κρατώντας γερμανικές σημαίες οπαδοί του ισλαμοφοβικού, ξενοφοβικού κινήματος Pegida διαδήλωσαν καταγγέλλοντας την άφιξη των προσφύγων στην Ευρώπη.

“Έχουμε δικαίωμα στη γερμανική πατρίδα μας και στη γερμανική κουλτούρα μας” έγραφε ένα πανό.

“Οι μουσουλμάνοι πρέπει να φύγουν από τη Γερμανία, εκτός από τους πρόσφυγες πολέμου αλλά αυτοί δεν είναι πολλοί”, υποστήριξε ένας άνδρας ο οποίος είπε ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Pegida από την αρχή, τον Οκτώβριο του 2014.

Ο ιδρυτής του Pegida Λουτς Μπάχμαν, ο οποίος κατηγορείται στη Γερμανία για υποκίνηση μίσους, θα είναι ο τελευταίος ομιλητής στη συγκέντρωση.

Οι πρώτες συγκεντρώσεις του Pegida στη Δρέσδη, που οργανώνονταν πάντα τις Δευτέρες, συγκέντρωναν χιλιάδες κόσμο. Μετά τις επιθέσεις εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, τον περασμένο Ιανουάριο, οι διαδηλωτές άγγιξαν ακόμη και τις 25.000. Στη συνέχεια όμως η δημοτικότητα του κινήματος άρχισε να φθίνει, κυρίως όταν δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία του Μπάχμαν μεταμφιεσμένου σε Αδόλφο Χίτλερ.

Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως οι διαδηλώσεις αρχίζουν και πάλι να διογκώνονται. Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, στις 28 Σεπτεμβρίου, 7.000-10.000 Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στη Δρέσδη για να διαδηλώσουν κατά των μεταναστών, της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα πλακάτ έγραφε: “Ένοχη. Η Μέρκελ διαπράττει την εθνοκτονία του γερμανικού λαού”. 

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή φωτογραφιών Twitter/@LadyAodh

 

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Καλεί σε διάλογο την Τουρκία για το μεταναστευτικό

Εκτροχιασμός τρένου με τραυματίες στις ΗΠΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ