Γερμανία: Καλεί σε διάλογο την Τουρκία για το μεταναστευτικό

Την ανάγκη να ελεγχθεί καλύτερα η ροή προσφύγων προς και από την Τουρκία υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ. Ο κ. Σέφερ τάχθηκε επίσης υπέρ της προοπτικής έναρξης διαλόγου για την πολιτική μετανάστευσης μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας. την οποία θεωρεί παράλληλη προσπάθεια προς τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες μεταξύ της ΕΕ και του Προέδρου της Τουρκίας,Ταγίπ Ερντογάν.

«Η εντύπωσή μας είναι ότι η Τουρκία, όπως και η Γερμανία, έχει συμφέρον από έναν τέτοιο διάλογο. Εμείς από αυτόν τον διάλογο περιμένουμε βελτίωση της συνεργασίας, καλύτερο έλεγχο των προσφυγικών ροών και καλύτερο διάλογο για το πώς η Γερμανία μπορεί να στηρίξει την Τουρκία στη διαχείριση του τεράστιου βάρους που δέχεται η ίδια», δήλωσε ο κ. Σέφερ και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θεωρεί αυτόν τον διάλογο ως «παράλληλη προσπάθεια με αυτόν που θέλει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση» και στον οποίο, όπως είπε, η γερμανική πλευρά έδωσε ώθηση.

«Είναι καλό ότι σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Τουρκίας για να συζητήσει με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πώς μπορεί να βοηθηθεί η Τουρκία στην αντιμετώπιση του τεράστιου προσφυγικού κύματος στην περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Σέφερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας με τον Φάιμαν σε κέντρο υποδοχής στη Λέσβο

Νεκροταφείο η Μεσόγειος – 100 πτώματα στις λιβυκές ακτές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ