Τους έσκισαν τα κοστούμια για το πογκρόμ απολύσεων – ΦΩΤΟ

Οργισμένοι εργαζόμενοι της Air France έσκισαν τα κοστούμια σε διευθυντικά στελέχη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Παρίσι για το σκληρό πρόγραμμα απολύσεων 2.900 ατόμων.

Φαίνεται πως δυο από τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη δεν έσωσαν τα κουστούμια τους, αναφέρει το Associated Press.

Παρά τη φύλαξη των ανδρών ασφαλείας γλίτωσαν τρέχοντας με σκισμένα πουκάμισα από την οργή των απεργών πιλότων, αεροσυνοδών και εργαζόμενων εδάφους που διαμαρτύρονται για το άγριο πρόγραμμα περικοπών της αεροπορικής εταιρείας στη Γαλλία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων εισέβαλαν κεντρικά γραφεία της εταιρείας σήμερα το πρωί μετά την ανακοίνωση των απολύσεων.

Φωτογραφίες δείχνουν τον Pierre Plissonnier, διευθυντικό στέλεχος της Air France για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων να τρέχει αναμαλλιασμένος με πουκάμισο σκισμένο.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη, αλλά όπως αναφέρει το AFP Newswire ο διευθύνων σύμβουλός Frederic Gagey «έτρεχε βιαστικά στην έξοδο», αφού οι εργαζόμενοι εισέβαλαν στο συνεδρίαση.

Τα σωματεία είχαν καλέσει απεργία και συγκέντρωση με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων  μετά και την απόρριψη από τους πιλότους της πρότασης της διοίκησης της εταιρείας να εργαστούν 100 ώρες περισσότερες ετησίως με τον ίδιο μισθό.

Δείτε επίσης

Πεδίο διαμάχης το Σάο Πάολο

Εργαζόμενοι έκαψαν το αφεντικό τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ