Αεροπορική επίθεση με στόχο επικηρυγμένο “βαρόνο” στην Κολομβία

Ένας από τους πιο καταζητούμενους βαρόνους των ναρκωτικών στην Κολομβία σκοτώθηκε σήμερα, σε αεροπορική επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων στη ζούγκλα κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Βενεζουέλα.

Ο θάνατος του Βίκτορ Ραμόν Ναβάρο ή “Μεγκατέο”, θεωρείται ισχυρό πλήγμα για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Ο Ναβάρο είχε επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ με το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Οι πληροφορίες της Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαιώνουν ότι ο Μεγκατέο σκοτώθηκε. Ισχυρό πλήγμα, συγχαρητήρια. Οι εγκληματίες είτε αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη είτε καταλήγουν στον τάφο” έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Ο 39χρονος Ναβάρο εμφανιζόταν ως ηγέτης μιας παραφυάδας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ενός αριστερού αντάρτικου κινήματος που κατέθεσε τα όπλα και υπέγραψε συμφωνία ειρήνης τη δεκαετία του 1990. Όμως η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το “κίνημά” του ήταν απλώς μια βιτρίνα για την πανίσχυρη οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών που είχε δημιουργήσει.

Η Κολομβία είναι μια από τις κυριότερες παραγωγούς κοκαΐνης σε όλον τον κόσμο αφού υπολογίζεται ότι παράγει περίπου 400 τόνους κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης.

Ο ήρωας φοιτητής που δέχτηκε 5 σφαίρες στο Όρεγκον – ΦΩΤΟ

Γιος Ιορδανού βουλευτή διέπραξε επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ