Γιος Ιορδανού βουλευτή διέπραξε επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Ο γιος ενός Ιορδανού βουλευτή σκοτώθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξε ο ίδιος στο Ιράκ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Khaberni ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάζεν αλ Νταλαεΐν επιβεβαίωσε τον θάνατο του γιου του, Μοχάμεντ, στο Ιράκ.

Όπως είπε, πληροφορήθηκε τον θάνατο του “Άμπου Μπαράα”, όπως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο γιος του, αφού είδε τη φωτογραφία του σε λογαριασμούς τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο προάστιο Αλ Τζαραΐσι, στα βόρεια του Ραμάντι.

Το Ραμάντι έχει καταληφθεί από τους τζιχαντιστές από τον περασμένο Μάιο.

Ο Μοχάμεντ αλ Νταλαεΐν, 23 ετών, σπούδαζε ιατρική στην Ουκρανία όμως το καλοκαίρι αποφάσισε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πήγε στο Ιράκ μέσω Τουρκίας και Συρίας.

Ο βουλευτής είπε ότι η τελευταία επαφή του με τον γιο του ήταν τον Αύγουστο. Τότε, ο 23χρονος τον ενημέρωσε ότι “είχε δηλώσει συμμετοχή σε μια επίθεση αυτοκτονίας” που θα γινόταν σύντομα.

“Εμένα και τη μητέρα του μας θεωρούσε αποστάτες και προσπαθούσε να μας πείσει να ενταχθούμε στο Ισλαμικό Κράτος”, πρόσθεσε.

Τα ιορδανικά μέσα ενημέρωσης δεν διευκρίνισαν την ακριβή ημερομηνία θανάτου του Μοχάμεντ όμως ο δικηγόρος Μούσα Αμπντάλα είπε ότι ο γιος του βουλευτή σκοτώθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή περίπου 4.000 Ιορδανοί έχουν ενταχθεί σε εξτρεμιστικές οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία και το 80% από αυτούς επέλεξε το Ισλαμικό Κράτος. Από το 2011 έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και τη Συρία 420 Ιορδανοί τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Φάιμαν για το προσφυγικό

Ο ήρωας φοιτητής που δέχτηκε 5 σφαίρες στο Όρεγκον – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ